Днес живеем пак във време на война
и говорим пак - да има Свобода.
Бомби се взривяват и гори земята.
Членове сме всички на мира и НАТО...
Автомати стрелят, танкове, ракети...
Свободата целят и от самолети.
Кой ги произвежда тия джинджифачки?
Даже пистолети правят за играчки...
Хората се крият живи под земята.
Старците треперят и реват децата.
Виещи сирени вместо птици пеят...
Всички се надяват, пак да оцелеят.
Във военна куртка крачи Свободата.
Преговори почват, но са за цената...
Девет грама струва истинска усмивка.
Свобода зависи от една отливка...
От война се раждат мразене и злоба.
Лидерите харчат, а бедней народа...
Всеки оцелява в своя си редут.
Не миришем пролет, а вони барут...
© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados
Лидерите харчат, а бедней народа..."
Уви...