29 jun 2018, 16:49

Палтè 

  Poesía
208 1 3

Износеното ти докрай палтè -
охрèещо, протрито, излиняло
и тъничко, успя да ме вплетè -
тъй че - да му принадлежа изцяло.

 

Къде ли е сега това палтè?...
Дано го пазиш неосиротяло!...
То знаеше душѝте да чете
и да им е сърцато огледало.

 

Отдавна бе,
а твоето палтè

 

и мен все още
изначално
сгрява!...

 

............................................................

 

Сияй! -
И нека с теб и то расте,

 

и БОГОнестинарно
озарява!...

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??