14 mar 2010, 17:47

Памет 

  Poesía » Versos blancos
693 0 2

светлина прелива от корена към върха

чисто многоцветно движение

достолепие на мъдрец пред снопа пръчки

ефирност на конски опашки в бяг

поток надежди прехвърля връх Шипка

животвори водите на Марица

издрасква златни офорти

върху нетленния грунд на душата

и като хилядолетна мура България

отново се ражда с Иисус

благославя и върши чудеса по Великден

добрата памет!

в сърцето на словото

усмихната мисъл катери

скалата на времето

което живее - вечно -

на ръба на пъстрите сънища

 

а долу морето отмива песъчинки

в тайното дъно - пълни зачатъка

и разсветва чисто и многоцветно

от корена към върха светлина

 

© Диана Павлова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • От корена към върха светлина!!!светлина и в теб СИНЯ ЛУНА и чиста душа!!!от мен топлинка!!!
  • Добре дошла в "Откровения"! Началото е доста интересно!Поздравявам те!
Propuestas
: ??:??