светлина прелива от корена към върха
чисто многоцветно движение
достолепие на мъдрец пред снопа пръчки
ефирност на конски опашки в бяг
поток надежди прехвърля връх Шипка
животвори водите на Марица
издрасква златни офорти
върху нетленния грунд на душата
и като хилядолетна мура България
отново се ражда с Иисус
благославя и върши чудеса по Великден
добрата памет!
в сърцето на словото
усмихната мисъл катери
скалата на времето
което живее - вечно -
на ръба на пъстрите сънища
а долу морето отмива песъчинки
в тайното дъно - пълни зачатъка
и разсветва чисто и многоцветно
от корена към върха светлина
© Диана Павлова All rights reserved.