Девет изгрева без тебе посрещнах.
Девет залеза изпратих сама.
Девет кръга на Ада преминах
и те чаках с девета вълна,
и те криех като бисерче в мида,
и политах със птичи крила,
и те носих във пазвата свита,
и те пазих от лоши слова.
Девет ручея бистри изплаках.
Девет пъти на клада горях.
Девет възела морски разплетох
и се молих на Бог без слова,
и те следвах във всички посоки,
и се спъвах във твойте крака,
и потъпкваше, без да усетиш,
повалената... ми снага.
Девет дена със теб се прощавах.
Девет пъти любовта ми умря.
Девет траурни свещи запалих
и погребах се с жива душа...
© Анета Todos los derechos reservados