Feb 18, 2012, 12:42 PM

Панихида 

  Poetry » Other
1072 0 10

 

Девет изгрева без тебе посрещнах.

Девет залеза изпратих сама.

Девет кръга на Ада преминах

и те чаках с девета вълна,

и те криех като бисерче в мида,

и политах със птичи крила,

и те носих във пазвата свита,

и те пазих от лоши слова.

 

Девет ручея бистри изплаках.

Девет пъти на клада горях.

Девет възела морски разплетох

и се молих на Бог без слова,

и те следвах във всички посоки,

и се спъвах във твойте крака,

и потъпкваше, без да усетиш,

повалената... ми снага.

 

Девет дена със теб се прощавах.

Девет пъти любовта ми умря.

Девет траурни свещи запалих

и погребах се с жива душа...

 

 

 

© Анета All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??