7 ene 2014, 23:34

Парадоксално но факт (с усмивка и закачка) 

  Poesía
498 0 2

Георги се провикна към Иванчо:
"Честито име! Ти бъди честит!"
Ала защо не викаше така на Данчо?...
Зад този поздрав има номер скрит.

Иванчо се подсмихна дяволито 
и кимна, вместо да рече - мерси!
А Гошко мълчешката се попита
дали Иванчо ще го поздрави?

Но кой е чувал цар да поздравява
и пред неравни да се наведе? 
Името с инат се отстоява,
инатът върху име се кове.

Скоро май Родината ни мила
ще има жители с едно едничко име.
Ивановци безброй е народила,
а ние днес на тях им честитиме.

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??