22 mar 2012, 12:25

Паралел любов 

  Poesía
607 0 1

→ С любов


Изпълваше деня ми, изпълваше нощта,

допълваше ме тяло, допълваше душа;

съзираше очите, споделяше мечтите,

запълваше клишета, вливаше надежда.

Вкусваше плътта, вникваше в съня,

всяваше спокойствие и носеше цветя;

изпиваше страстта, заблуждаваше плача,

изискваше целувки, получи любовта!

 

← и без любов


Пуст е денят ми, пуста е нощта,

празно тяло със празна душа;

изгубени очите, несбъднати мечтите,

останали клишета и никаква надежда.

Безвкусна плът, суетен сън,

и без спокойствие, и без цветя;

страст в застой, а аз рева,

нецелунати устни, изчезнала е любовта...

© Опс Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Хубава идея, интересна форма. Как с едни и същи думи могат да се кажат коренно противоположни неща! Защото любовта - или липсата й - придава смисъл на думите. Благодаря ти, че ме накара да се замисля.
Propuestas
: ??:??