→ С любов
Изпълваше деня ми, изпълваше нощта,
допълваше ме тяло, допълваше душа;
съзираше очите, споделяше мечтите,
запълваше клишета, вливаше надежда.
Вкусваше плътта, вникваше в съня,
всяваше спокойствие и носеше цветя;
изпиваше страстта, заблуждаваше плача,
изискваше целувки, получи любовта!
← и без любов
Пуст е денят ми, пуста е нощта,
празно тяло със празна душа;
изгубени очите, несбъднати мечтите,
останали клишета и никаква надежда.
Безвкусна плът, суетен сън,
и без спокойствие, и без цветя;
страст в застой, а аз рева,
нецелунати устни, изчезнала е любовта...
© Опс All rights reserved.