8 oct 2007, 8:38

Паралелни светове 

  Poesía
592 0 1
 


Живеем с теб във паралелни светове,

Евклидовата геометрия обсъждаме.

Ти смяташ, че две успоредни прави нямат шанс

и занапред да бъдат заедно.

И аз самата се питам  и подпитвам теб,

пространството и времето не се ли изкривяват,

но с мъжка упоритост ти вярваш във Евклид като във Бог

и яростно отсичаш, че човек не може да се промени в един живот.


За жалост, паралелните ни светове стремглаво се отдалечават.

Аз вярвам в геометрията на Лобачевски.

© Людмила Игнатова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??