От реклами и екрани,
хора гледат ни засмяни,
тичат, скачат и танцуват,
и внимание купуват.
Но къде е този свят,
на безгрижие богат?
Искам в него да живея,
и от сутринта да пея.
Всички тук около мен,
оцеляват ден за ден,
и ще се зарадват само,
сетят ли самар на рамо.
Паралелни светове,
на различни богове,
кой е истински-фалшив,
уча се дорде съм жив.
Няма равни и в смъртта,
и съседи във пръстта,
по-богатия и скромен,
е оставилия спомен.
© Рот Кив Todos los derechos reservados