25 jul 2006, 18:08

Парфюм 

  Poesía
1155 0 2
Ухание,трепет,
бадемов аромат,
топла прегръдка...
убийствен копнеж,
догаря свещта,
аромата на восъка
тлее,
а как ухае пламъка в пожара.
Докосват се дланите,
опиват се всички сетива
...злокобно,
провира се в мен
спотаено възхищение.
Гали ме мириса,
какао, ванилия,
повей на утринен вятър,
а аромата на устните,
със страст напоени,
изпълва ме...
с кратко вълнение.
Усещам водата,
как сладко ухае,
а свежа е сутрин росата,
луната е мека,
с аромат на мляко.
Слънцето е бляскаво но студено,
без мирис,
а студът...
студът е свеж,
син,но благоуханен.
Опиянява гората,
влага,зеленина и мед,
в едно свързани,
а книгите -
дърво и коприна,
тамян и облаци прах.
Такъв аромат...!
Такова вълнение...!

© Мария Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??