16 ago 2018, 22:24

Париж 

  Poesía » De amor, Filosófica
908 3 6

Париж - града на любовта,

разходка по Шанз Елизе,

прегърнати двойки на тротоара,

преплетени в мрака ръце...

 

Това не е моята представа,

аз я виждам с други очи,

любовта скришна остава,

не се натрапва, но си личи!

 

В жеста, целувката нежна,

чадъра отворен в дъжда, 

в топла вечеря на свещи

на приглушена светлина.

 

Любовта има друго лице,

с трепетен поглед мълчи, 

у дома по халат те очаква

и милва те нощем, не спи...

 

Любовта е да имаш човек, 

с когото комат да делиш,

да те следва и в сляпа неделя,

за такава не ми е нужен Париж!

© Виктория Тасева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??