Париж - града на любовта,
разходка по Шанз Елизе,
прегърнати двойки на тротоара,
преплетени в мрака ръце...
Това не е моята представа,
аз я виждам с други очи,
любовта скришна остава,
не се натрапва, но си личи!
В жеста, целувката нежна,
чадъра отворен в дъжда,
в топла вечеря на свещи
на приглушена светлина.
Любовта има друго лице,
с трепетен поглед мълчи,
у дома по халат те очаква
и милва те нощем, не спи...
Любовта е да имаш човек,
с когото комат да делиш,
да те следва и в сляпа неделя,
за такава не ми е нужен Париж!
© Виктория Тасева All rights reserved.