Моя Българийо, аз те обичам,
защото си моя - това не отричам,
но също, защото си много красива наглед,
било то отдолу или от самолет.
Твоята природа омайна
оставя в мен мисъл
и то доста трайна.
Твоите поля, твоите гори,
нито дума повече не мога промълви.
Сигурно от обич, от любов,
в душата моя мира не намерила.
И все пак тайно-тайно аз мечтая си - ще ида във Америка!
1996
© Хел Todos los derechos reservados