Бенковски, Каравелов, Стамболов.
Паисий, Христо Ботев, Яворов.
Симеон Велики, Караджата, Левски.
Борис - кръстител, Самуил, Раковски.
Вапцаров, Вазов, Талев и Алеко.
Гоце и Яне, Харитон, Славейков.
Кубрат и Аспарух, Тервел и Петър –
безкраен полк от войни и поети.
А Иван Рилски, Кирил и Методий,
Захари Стоянов, безброй Войводи!?!
Вий, български будители, герои!
Слава навеки – наши сте устои!
© Данаил Таков Todos los derechos reservados