2 nov 2020, 9:38  

Pазбридано 

  Poesía » Otra
395 7 11

Ноември рисува златисти картини в очите ни.
Хвърчилото лятно  отлитна по слънчеви дири.
С подбити нозе и измръзнал от дългото скитане,
в комина ни вятър шансони забравени свири.

Блести в хризантемите скреж и в косите - измамен е,
поне за минута сме с тебе добри и сме бели.
Врабците навън отброяващи зимното нямане,
предричат снега и безкрайните гладни недели.

А котка край огъня дебне, да хване искриците,
от нашите мисли разбридано крайче подръпва.
И себеподобни сме ние и тя - лунатиците,
сънуващи макове, юни, авлиги и жътва.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??