Този народ знае само едно -
Да страда, да страда, да страда,
сред малко добро, в много зло,
поел, изглежда, пътя към ада.
Векове е бил тъпкан и роб,
и май вече такъв е и в гените...
Слуша чалга, живее в хип-хоп,
докато си прерязва сам вените.
Вярва в илюзии кухи,
доверява се все на предатели,
а цифрите са зловещи и сухи -
Държавата е кола без двигатели,
ламарините й гризе ги ръжда,
гумите са пробити и спаднали,
акумулатора и той даде фира,
а монтьори не виждам останали...
То, шофьорите, дори нямат книжка,
но по устав са с лъснати чизми!...
Всеки от тях е с опашка на мишка
и таен радетел... на хомосексуализма...
И пак за народа - заклет мазохист,
пиян тарикат в кръчма селска...
Безгласен е повече и от чисто бял лист,
сменил е достойнството... с любов френска...
Докато обича той повече бъчвата
отколкото своя живот,
ще бъде все селски идиот вътре в кръчмата,
а пък отвънка... единствено скот...
Ще продължава да страда, да тъне в мизерия,
да бъде все тъпкан и плют,
не разбере ли, че все ще лапа дебелия
докато играе го шут!
Докато някой ден този свят се събуди,
а него го няма в историята...
Е, хора ще има, но те ще са други -
Дано ми е грешна теорията!
07.04.2018.
Георги Каменов
Честит Ден на Ботев и падналите за свободата и бъдещето на България!
Обаче се съмнявам, че са имали предвид нещо подобно на днешното...
© Георги Каменов Todos los derechos reservados