2.06.2019 г., 15:35 ч.

Печална равносметка 

  Поезия » Гражданска
317 4 0

Този народ знае само едно - 

Да страда, да страда, да страда, 

сред малко добро, в много зло, 

поел, изглежда, пътя към ада. 

 

Векове е бил тъпкан и роб, 

и май вече такъв е и в гените...

Слуша чалга, живее в хип-хоп,

докато си прерязва сам вените.

 

Вярва в илюзии кухи, 

доверява се все на предатели, 

а цифрите са зловещи и сухи - 

Държавата е кола без двигатели, 

ламарините й гризе ги ръжда, 

гумите са пробити и спаднали, 

акумулатора и той даде фира, 

а монтьори не виждам останали...

 

То, шофьорите, дори нямат книжка, 

но по устав са с лъснати чизми!...

Всеки от тях е с опашка на мишка 

и таен радетел... на хомосексуализма... 

 

И пак за народа - заклет мазохист,

пиян тарикат в кръчма селска... 

Безгласен е повече и от чисто бял лист, 

сменил е достойнството... с любов френска... 

 

Докато обича той повече бъчвата

отколкото своя живот, 

ще бъде все селски идиот вътре в кръчмата, 

а пък отвънка... единствено скот...

 

Ще продължава да страда, да тъне в мизерия, 

да бъде все тъпкан и плют, 

не разбере ли, че все ще лапа дебелия

докато играе го шут!

 

Докато някой ден този свят се събуди, 

а него го няма в историята...

Е, хора ще има, но те ще са други -

Дано ми е грешна теорията!

 

07.04.2018.

 

Георги Каменов 

 

Честит Ден на Ботев и падналите за свободата и бъдещето на България!

Обаче се съмнявам, че са имали предвид нещо подобно на днешното...

 

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??