31 jul 2006, 11:22

Перли 

  Poesía
1247 0 8
Ангел беше, бях сигурна,
след последната буря беше останал,
не искаше нищо
просто стоеше си
и по перата му бели
кръв на струйки се стичаше,
а всъщност рисуваше -
бих казала перли
(ако има перли червени)
ангел беше, бях сигурна,
тихо стоеше, мислех си -
нали са безплътни
от къде тази мъка
от къде тези перли.
Видях после как
ги вдигна с усилие,
няколко пъти припляска,
някак успя оцелялото да разтвори
вече изчезваше нейде нагоре
ранен бе, но догонваше
ангел беше, на бурята.
Може би беше видение,
може би халюцинация,
докоснах с ръката лицето си -
бях се замислила
погледнах я после
тя беше червена,
тогава намерих и огледало
и видях
по лицето ми перлите –
червени и
бяха истински.

© И.Маркова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??