Перо от морска птица
Дойдох отново при теб мое море,
за мен си ти мечта още от дете.
Донесох ти книжка, моите слова,
за теб любимо Черно море от душа!
И чета ти моите стихове за теб сега,
за теб море, твоите вълни и любовта.
Те излизат направо от моята душа,
изпълнени с обич, любов и малко тъга.
Вървя по пясъка морски с усмивка на уста,
щастлив отново, заедно сме момче и море.
Ти ме разбра мое море, изпрати ми вълна'
и едно перо от птица да пиша моите слова.
Едно перо от морска птица, моята награда,
с него ще продължа да редя за теб слова!
И пак ще благодаря на Бога аз за дарбата,
да пиша стихове за хората от сърце и душа!
© Валентин Миленов Todos los derechos reservados