14 ago 2010, 11:37  

Песен на артилериста 

  Poesía
908 1 2

Излез ти бойна артилерийо

истински да погърмим

Със снаряди взривове премерени

врага да заличим

един по един

 

Някой цоцал е кръвчица

от държавната хазна

Да го фраснем с гръм фугасен

както си спи у дома

със жена и деца

 

Друг пък лъгал до забрава

на лъжата дал крила

Простен е  с кръстчето на оптиката права

но няма си вече глава

и гърди и крака

 

Любезно да прочистим  всеки

ограбвал нащите деца

Да се помни и во веки

Да има страх от смъртта

и от кражба и лъжа

 

 

 

© Дух на лютеницата Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??