Песен за човека – II част
(След греха)
Ето ти пироните...
ето ти и кръста!!!
За 40 сребърника...
Рестото да е за теб!
Искам достойно разпятие -
като за грешник...
С целувка по челото
и трънен венец.
И се моли...
Страстно се моли
да не възкръсна!!!
Защото вече знам...
Знам как да живея.
Не ме боли от грехове.
И втори път
няма да изплача,
когато въздухът
изпълни дробовете ми...
И горко ти тогава!
Какво е наказание
без болка?
Смъртта е заблуда,
арахангелски притчи...
и страх за наивници.
Аз пръв ще хвърля камъка!
Защото знам...
Знам какво е грях...
И няма да е първороден!
Кажи му, Тома...
Не ти ли омръзна
да бъркаш в раните ми?
Кажи му, Тома...
Вярваш ли
във Възкресението
на обикновените хора???
© Дух Иззедник Todos los derechos reservados