29 ene 2015, 17:28

Пешки 

  Poesía » Filosófica
337 0 3

Беше незабележима, невзрачна.

На природата някаква грешка.

Не беше от фамилия знатна.

Беше една обикновена пешка.

 

Препускаха всички край нея:

коне, офицери, царици...

Едва креташе малката фея,

все едно на крака с белезници.

 

И докато всички спореха и се биеха,

тя кротко напред си вървеше.

Стигнала отсрещния край на дъската,

корона получи, царица е вече.

 

Когато пешки в живота ви срещнат,

поздравете, както правите с всички.

Може свенливо те да ви гледат,

но утре може да са царици...

© Ник Желев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • пешка в царица превърна...
    бяла, с корона от рози и тръне
    черният цар бе влюбен в нея
    унесен на трона стоеше
    в копнежи пристъпваше поле по поле
    тя бе до него
    усмихната прошепна:
    шах и мат...свърши играта!
    харесах.
  • Много различен поглед!Привет!
Propuestas
: ??:??