Корона-вирусът настъпва,
по черни пътища върви.
Въздушно-капков му е пътят,
по който ще ни умори!
Той няма нужда да се движи,
той знае, че ни липсва ум!
За глупостта - полага грижи
разчитайки да стане бум!
Изправя - всеки срещу всеки
да киха, кашля и гълчи!
Проправя - пътища, пътеки,
по магистрали и гори.
Стои - зад бара в дискотеки,
до нас на близкия пазар,
дори - в дежурните аптеки,
или на някой тротоар.
Така от сто, от двеста, триста -
носители ще са милион!
Без сметката - да ни е чиста -
фирата ще е тон след тон!
Юри
Йовев
Октомври
2020 г.
© Yuri Yovev Todos los derechos reservados