Oct 28, 2020, 11:27 AM  

Песимистично 

  Poetry » Civilian
328 3 3

Корона-вирусът настъпва,

по черни пътища върви.

Въздушно-капков му е пътят,

по който ще ни умори!

 

Той няма нужда да се движи,

той знае, че ни липсва ум!

За глупостта - полага грижи

разчитайки да стане бум!

 

Изправя - всеки срещу всеки

да киха, кашля и гълчи!

Проправя - пътища, пътеки,

по магистрали и гори.

 

Стои - зад бара в дискотеки,

до нас на близкия пазар,

дори - в дежурните аптеки,

или на някой тротоар.

 

Така от сто, от двеста, триста -

носители ще са милион!

Без сметката - да ни е чиста -

фирата ще е тон след тон!

 

 

 


 

Юри

Йовев

Октомври

2020 г.

© Yuri Yovev All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??