23 abr 2022, 22:21

Петел и ко-кошка* 

  Poesía » De humor, Otra
512 2 6

Каква е любовта кокотка!

От облак сънен пада сняг.

Петел с напудрена походка

предлага на кокошка брак.

 

От облак сънен пада сняг.

По покрива се хлъзна котка.

Изпърха птичият рояк

с криле, като платна на лодка.

 

По покрива се хлъзна котка.

Петелът, бягащ, влачи крак.

Кокошката гълчи го кротко

и слънчев лъч изгрява пак.

 

Петелът, бягащ, влачи крак,

а керемида на парчета, с нотка

мяучеща изви гръбнак.

Зората пак деня прикотка.

 

И няма облак, няма сняг.

На покрива – капчук. Без котка.

Петелът пак – напет юнак.

Каква е пролетта ко-котка!

 

 


*кошка /рус./ – котка

© Мария Димитрова Todos los derechos reservados

Усещам те в черешовия цвят -
в листенцата с префинна белота.
И лек ветрец разпръсква аромат
опивайки душата с нежността.
В листенцата с префинна белота ...
  602  12 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??