11 oct 2017, 21:22

Петкан 

  Poesía » Verso libre
282 2 7

Живея сред хлебарки,
но от тях не се страхувам.

 

Страхувам се от хората,
страх ме е от... нечовешкото.

 

Живея като Буратино,
но от туй не се срамувам.

 

Ще живея!


... дрехите си на обратно
ще обличам.

 

Ще живея, ще се боря!
(упорито търсейки за туй причината)

 

На добро научиха ме книгите.
............
А пък ти...


 мургав мой Петкане,
какво научи за живота,
като дупето си още с вестник бършеш.

© Христо Манчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??