18 jun 2023, 16:45

Петолиние от празни кошери 

  Poesía » Otra
382 5 10


На беса не прогонихме чумите.
До липите пчела не припари.
И от пълния кошер на думите,
само восък изважда пчеларят.

 

Пак припламват езици прокажно,
узурпирали сивата гама,
и мълвят под сурдинка, че важно е,
днес на стършела жилото само.

 

Неповикани тръгват поетите,
оседлали Пегаси последни –
по-богати – в земята засети
и на Господ от шута по-бедни.

 

Гледам другите как се нагаждат
и по-тиха тъгата ми става.
Как събират след думите сажди
за едната парфюмена слава.

 

Умълчаха се прашните лавици
и са дрипави всички паради.
От суетни прищявки и навици,
недописан, светът се разпада.

© Димитър Никифоров Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??