ПЕЯТ ДЕЦАТА . . .
Юли е. Спокоен летен ден.
За кой ли път под старите върби
рибари нищят своите съдби.
Но в миг притихват, взират се в реката -
неземно чудо, засия водата!
Рояк звезди над Дунав долетя,
окъпа се и весело запя.
Притихна славеят, заслуша се липата.
Звездите пеят. Пеят тук децата.
От сладкогласни трели запленени
с възхита всички слушат във захлас
на младостта божествения глас...
Звездите пеят. Пеят днес децата.
От 11 до 14 юли в град Силистра се състоя Първият международен конкурс за изпълнители на детска и популярна песен "Звезди над Дунав"2007
© Лилия Велчева Todos los derechos reservados