Feb 23, 2008, 11:01 AM

Пеят децата... 

  Poetry
791 0 11

ПЕЯТ  ДЕЦАТА . . .

 

Юли е. Спокоен летен ден.

За кой ли път под старите върби

рибари нищят своите съдби.

Но в миг притихват, взират се в реката -

неземно чудо, засия водата!

Рояк звезди над Дунав долетя,

окъпа се и весело запя.

Притихна славеят, заслуша се липата.

Звездите пеят. Пеят тук децата.

От сладкогласни трели запленени

с възхита всички слушат във захлас

на младостта божествения  глас...

Звездите пеят. Пеят днес децата.

 

От 11 до 14 юли в град Силистра се състоя Първият международен конкурс за изпълнители на детска и популярна песен "Звезди над Дунав"2007

 

© Лилия Велчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??