две пилешки гърди
по една за теб и мен
соев сос десертно вино
лъжичка захар и
овалвам в смлени бадеми...
моят вътрешен ден
ръмжи шокиран...
а врабчета се бият под дървото
и скърцат гласове
на няколко трагици...
боричкане -добър знак -
мразя спокойствието и дърветата
когато листата им затлъстеят...
непокълнала тишина отмерва
цвъртенето на гърдите
отцеждам на салфетка
оглеждам с пиета
моята гръд разкъсвам
оглозгвам -
другата е ... прегоряла
© Дима Todos los derechos reservados