10 ene 2010, 12:43

Пир 

  Poesía » Otra
1505 0 15

Поканих си гости...

На пир!

На масата сложих душата си -  

разкъсвана дълго... безспир,

ще бъде блюдо първо - салатата!

Панирах на хапки мечтите си,

уморена след тях все да тичам -

наредих ги на всички в чиниите,

на блюдо второ съвсем им приличат!

За основно - сготвих сърцето

и без това е прекалено голямо -

щом в него има още място, където

да се трупат любов и измама.

За гарнитура - сложих лъчите,

дето в нощите дават ми трепети

и без това са ми много, горките...

Нека ги хапнат в блюдата си трети!

За десерт ще е крем от усмивки -

все се чудех къде са се скрили!!

Ще им сложа и смях за поливка -

четвърто блюдо за гостите мили!

А във чашите аз ще налея

от кръвта си буйна и щура.

После песен за тях ще запея,

нека танцуват и с мен да пируват!

Вместо ден подир ден да ме късат,

да ме чупят и бавно изпиват...

Този пир в тяхна чест аз поръчах,

дано после остана поне жива!

© Паула Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??