Дядо Коледа любими,
вълшебни хапчета подари ни.
Такива, че щом глътнем едничко,
можем, знаем абсолютно всичко.
Математика, немски език, литература -
всичко ни се отдава и всеки може да рисува,
да пее и задачи да решава,
стихове и разкази да съчинява.
Е, Дядо Коледа, не искаме нещо скъпо, нали?
Само такива хапчета ни донеси.
О, щяхме да забравим
и без адрес писмото да оставим:
Езикова гимназия в Силистра,
града до Дунава - нашата река бистра.
За осми Г клас,
за класната и нас!
© Плами Todos los derechos reservados