7 feb 2008, 10:03

Питанки-итанки 

  Poesía » Para niños
1689 0 9

ПИТАНКИ  -  ИТАНКИ

ЗАГАДКИ  -  ОТГАТКИ

 

Щом снежец вали,

тя сладко, сладко спи.

Пролет ли пристигне,

тежко се надигне.

Тая поспалана

казва се?

 

Всяка пролет се завръща

и намира свойта къща.

Тук децата си отглежда,

а на есен ги повежда

през океани, планини

чак във топлите страни.

Кой е той?

 

Малка хубавелка

с опашчица къделка.

Игрите тя обича.

Но как ли се нарича?

 

Честичко в гората

срещат го децата.

Моля те, не го плаши.

Виж, на топчица се сви.

Този малък бодлидрешко

се нарича?

 

Красив е, умен, ранобуден,

ала животът му е труден.

Лекува дървесата -

Чичо Доктор е в гората.

Помисли, помисли!

Името му отгатни!

 

Отговори: мецана, щъркелът, катеричка, Ежко-Бежко, кълвачът

© Лилия Велчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??