Стана късно, вече е тъмно,
а дочувам нежен звук на пиано.
Пресъздават нотите плача,
пеят балада за любовта.
Пише музикантът соната,
сякаш чувствата от мене открадна.
Вятърът и той се включва, свири,
през клоните прекарва своите пръсти.
Плачат със мене сивите облаци,
сякаш от твоите лъжи и те наранени.
В миг изчезва всеки звук и всяка нота,
оставам сам в прегръдките на тишината.
Стените сякаш край мен се свиват,
искат тихо да ме удушат.
Чудя се какво ли още ще убият,
като вече няма в мен живот.
И щастието и сърцето си отнела,
а душата... Превърна се в илюзия.
От мен останало е само тяло,
празно, като чашата излята е и то.
Всяка следваща дошла да граби,
идеята си бързо ще забрави.
Едва ли нещо вътре ще намери,
освен останки от разбитите мечти.
Ала ако има нещо, нека взема,
ти най-важното отдавна си отнела.
И чувствата последни музикантът ги открадна,
създаде с тях своята соната.
Така поне на нечие пиано,
изсвирен, ще чуят хората плача,
оставен като спомен от моята ограбена душа.
© Владимир Петков Todos los derechos reservados