ПЛАГИАТСТВО! ДОКОГА?!
Ех, вий, завистници бездушни,
крадете пак, крадете!
Вземете рожбите ми всички,
под тях се подпишете!
Щом обзела ви е муза
плагиатска, долна,
ето ви и мойта блуза,
съвсем да съм гола!
Вземайте, неблагодарни!
Проза, стихове любовни...
Вий оставате бездарни,
жалки и лъжовни!
Хайде, яжте до насита!
Месих цяла нощ.
Вкусно е от чужда пита...
Ето ви и нож –
изтръгнете ми сърцето,
(нищо, че боли ме!).
Етикет му поставете
пак със ваше име!
Но душата гола, боса
никой в тоя свят
няма да ми я жигоса,
слагайки печат!
А пък вие пак крадете
рима подир рима...
Аз съм между редовете,
с името П а в л и н а !
Павлина Соколова
© Павлина Соколова Todos los derechos reservados