Пламък, невидим, непорочен,
по детски чист, неугасващ,
ти си блуждаеща светлина
по пътя на изгубените души.
Сочеща, водеща по пътеки -
красиви, неясни, опасни,
съблазнително мистични и сладки,
бленувана мелодия за красиви очи.
Водеща - уверено, настойчиво,
неспирно и доказваща ясно
как бленуваш нея откакто
докоснала е нежно твоите уши.
Жаден, тръпнещ, устремен,
достигнал целта, в тази призрачна игра,
дали ще намериш в ръцете си светулка,
или от своя бленуван пламък изгориш?
25 януари 2014г.,
dark_winged.
© Мирела Шопова Todos los derechos reservados
Поздрав!