22 feb 2024, 10:21  

Плен 

  Poesía
76 0 2

Това тяло е само обвивка...
наметало с физическа тлен,
пропътувало безбройни животи
с душа, родена в свят отчужден.


В пустинните нощи изгрява
като мъничка на небосвода звезда,
сред езичници тихо прощава
и лекува се сред аскети сама.


Толкова много земни животи
и всичките оковани в плен,
започнали в едемска градина
и завършили с тунел осветен.


А на пристана отсяващ делата
везните накланят кармичната цел,
едно малко дете идва със зората
и тръгва на път, по висш план сътворен.

© Валя Сотирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??