8 jul 2011, 21:58

Пленник 

  Poesía » De amor
571 0 3

Отново пленник съм на твойта власт,
самотен стълб - пред храм на Артемида.
И в мен отново плъзва тъмна страст
и аз съм роб - смълчан пред пирамида.

 

И като Сфинкс – залят от слънчев ден,
отново пред лика ти се прекланям,
дъхът ми спира - сякаш замразен,
когато с поглед аз към теб посягам.

 

И като лятна буря  - твоите  очи
събуждат в мен оазиси от нежност
и в тях миражи - твоите черти,
изчезват в миг - в пустинната безбрежност.

 

Днес моля се на Бог да бъда в плен
на твоята усмивка - цяла вечност,
и ти да дишаш с вятъра край мен
и да ме топлиш с твоята сърдечност...

© Чавдар Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Мисля , че това вече е едно от любимите ми стихотворения ! Грабна ме много със своята , чувственост , остроумие и уникалност ! :X
  • и да ме топлиш с твоята сърдечност...
    Топъл и красив!
  • Хареса ми любовта-усмивка!
Propuestas
: ??:??