28 nov 2017, 22:11

Плещи 

  Poesía » De amor
548 1 2

ПЛЕЩИ
на Хриси Мачикян

 

Мъжът политна в тъмното…
Преди това погали със любов жената,
която спеше във леглото му
и я остави да  сънува…
Излезе на терасата до кръста гол,
а плещите, върху, които
носеше чували се пропукаха
и му поникнаха крила…
И той литна във тъмното напряко,
далеч от спящата жена…

 

… жената се пробуди от играта
на слънчевите зайчета,
целунали лицето ѝ...
Усмихна се, когато онзи мъж
разля в чинийката кафето ѝ.
,,Изглеждаш уморен…,,
така му каза тя и го целуна
по небръснатата буза,
без дори да разбере,
че цяла нощ към нея е летял,
на плещите помъкнал Слънцето!

 

Емил Стоянов
26.11.2017г.

 

© Емил Стоянов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??