21 ene 2010, 23:39

Плета дантела между изгрева и залеза... 

  Poesía » Civil
1248 0 25

Плета дантела между изгрева и залеза…

 

На 19-и януари, рожденият ден на Едгар Алан По, от 1949 г. до 2009 г. някой оставя букет червени рози и бутилка коняк на гроба му… Мистерията остава неразбулена и тъне в догадки… 

 

 

 

Годините навивам на кълбо…

Плета дантела между изгрева и залеза…

Невежите разпитват за какво

надгробно розите осъмват с тази дата?

 

Проблясва лъч в бутилката коняк…

Студено е учуденото утро…

Те се заканват… Догодина пак

ще дойдат тази тайна да разбулят…

 

Забравили рождения ти ден…

Лицето ти самата аз не помня…

Но помня думите - грижливо подредени,

в които скритата тъга на тази болка

 

блещука като пламъче на свещ,

молитвената жажда притаила,

че може би във този зимен ден

ще дойде тя, защото е простила…

 

Но вместо нея идвам аз - случайната,

която никога не си познавал…

Плета дантела между изгрева и залеза…

И вместо нея всеки път прощавам…

 

 

19.01.2010г

© Дочка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??