на мястото
на къщите
без стопани
понякога
поникват
плевели
по домашному
си поникват
и не питат
има ли
скитничеството
дом
и иска
ли да се установява
докато на ръба
на опитомяването
мързеливите
недели
си клатят
краката
и с едно
ритване
събарят всички
огради
докато
ранните понеделници
съвсем оредеят
и станат
проспани дни
продължения
на неделите
с отговори
без въпроси
и много бира
и още много
от същата бира
която в неделите
е вместо почистване
плевелите
не искат поливане
искат бира
за другото
си има други къщи
които са виждали
много стопани
много хора без корени
и много повече бира
са виждали
винаги недопита
като недоизживян
живот
на бохем
който е можел
да бъде
финансов посредник
но бирата
е решила друго
аз гледам на бира
защото не мога
на кафе
и обикновено
познавам
така се случва че
познавам
почти всички
хора
които не могат
да бъдат
разпознати
по обичайните
признаци
които живеят
живота на другите
не живеят своя
но не го и изхвърлят
на бунището
за неудачници
и затова пият
все повече бира
и все по-добре
гледат другите
в очите
когато ги лъжат
че всичко
може да бъде
изплевено
всичко
освен дъха
на хмел
и бурена
на всички
замъглени недели
от задния двор
на светлото бъдеще
© Мария Василева Todos los derechos reservados
Жестокоооо!