30 нояб. 2008 г., 21:28

Плевели 

  Поэзия
623 0 10

на мястото

на къщите

без стопани

понякога

поникват

плевели

по домашному

си поникват

и не питат

има ли

скитничеството

дом

и иска

ли да се установява

докато на ръба

на опитомяването

мързеливите

недели

си клатят

краката

и с едно

ритване

събарят всички

огради

докато

ранните понеделници

съвсем оредеят

и станат

проспани дни

продължения

на неделите

с отговори

без въпроси

и много бира

и още много

от същата бира

която в неделите

е вместо почистване

плевелите

не искат поливане

искат бира

за другото

си има други къщи

които са виждали

много стопани

много хора без корени

и много повече бира

са виждали

винаги недопита

като недоизживян

живот

на бохем

който е можел

да бъде

финансов посредник

но бирата

е решила друго

аз гледам на бира

защото не мога

на кафе

и обикновено

познавам

така се случва че

познавам

почти всички

хора

които не могат

да бъдат

разпознати

по обичайните

признаци

които живеят

живота на другите

не живеят своя

но не го и изхвърлят

на бунището

за неудачници

и затова пият

все повече бира

и все по-добре

гледат другите

в очите

когато ги лъжат

че всичко

може да бъде

изплевено

всичко

освен дъха

на хмел

и бурена

на всички

замъглени недели

от задния двор

на светлото бъдеще

© Мария Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??