Днес вгледах се там в полята
и останах зашеметена от
дивотата и красотата...
Там всичко зеленее се
и някак си хубавее се...
Поляната, тя е всичко,
което останало е на
днешните нещастни хорица...
Тя е и девствеността,
тя е сиротата на света...
Останала ни гордост,
останала и запазена с
времето и с пъстрата земя...
Тя е от малкото неща,
което и хляб ни дава...
© Ребека Иванова Todos los derechos reservados