25 ago 2016, 18:04  

По душа 

  Poesía
570 1 0

Подаваш ми ръката си... и ще я хвана...

И да, ще дойда. Нали вече си решил.

Може би си тръгнал към скалите,

където дом наричаш някой брулен хълм?..

Или мечтаеш да преплуваш океана

със сал, направен от разпукани греди.

Без гребла. Само със попътен вятър.

Добре. За теб ще бъда този бриз.

Или пък на дъното на бездната

решил си да ме заведеш все пак,

последвал сляпо някакъв мираж.

Ще дойда. С теб съм, нали ти обещах.

И ще държа ръката ти. Но ти върви след мен...

Ще бъда бяла... Само по душа...

В дланта ти една горяща бяла свещ...

 

© Петина Цветанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??