17 abr 2023, 8:47

По Фьодор Михайлович Достоевски - „Идиот“ 

  Poesía
139 0 0

По

Фьодор Михайлович Достоевски -

„Идиот“ -

княз Мишкин

към Настася Филиповна

 

сиянието ти

в сърцето ми

заседна

 

откакто осмелих се

в тебе

да погледна

 

сиянието ти

обсеби ме 

плени ме

 

възторгна ме 

съгря ме

и ощастливи ме

 

сиянието ти

неспирно в мен

изгрява

 

окриля ме 

тупти ми

и ме уповава

 

сиянието ти

прегръщам 

благославям

 

и съзерцавам го 

и в него

се спасявам

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??