28 mar 2010, 12:43

~***~ (По кея...) 

  Poesía » De amor
509 0 3

По кея плачат есенни листа,

от вещ художник нарисувани

и носят тягостната красота

на нашето нечакано сбогуване.

И като филм със кадри ярки

шепнат спомените според цвят -

туй жълто - пясъците жарки -

сега е само тъжен листопад...

А някъде - ей там - се червенее -

божур в устните и страст във вечерта...

Листата, знаем, дълго не живеят -

примират с идване на есента.

Във охра, някъде дори в кафяво,

ала красиви в последния си път,

връз нас - обърнати с гръб и прави -

листата като последен дъжд валят...

© Хриси Саръова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??