В празничната нощ дай ми ново сърце.
Вече не ща това на парчета разбито.
Сред белите преспи дори самотата личи.
За Коледа подари ми две щастливи очи.
Подари ми мечти в празнично настроение.
Подари ми душа, която пламти и гори.
Сърцето е мъртво, но нека се заблуждава, че диша,
в най-самотната нощ то пак теб ще обича.
За Коледа дай ми шепи надежда,
че моята като сняг се топи.
Подари ми нова съдба, но нека е нежна,
че тази пътя ми на ледени парчета дели.
Дай ми живот с нови пътеки, по-изравнени,
че ръцете ми от грешки кървят наранени.
За Коледа дай ми кутия с усмивки,
че на лицето ми има само копия ужасно фалшиви.
По празници убедих се, че тъгата личи.
Сляпо усмихвам се! По Коледа пак ще боли!
© Лилия Todos los derechos reservados