15 ene 2024, 8:31

По повод на... 

  Poesía
169 0 0

По повод на напъните -

да се премахне от читанките

стихотворението на Иван Вазов

„Аз съм българче“

 

В жилите си

носим Любовта! -

Тя ни възвисява!

 

В жилите си 

носим древността! -

Тя ни съхранява!

 

В жилите ни

е градивността! -

Тя към БОГ стремѝ ни!

 

В жилите ни

е човечността! -

Хиляди години!

 

Българщината

ни е в кръвта! -

Тя ни единява!

 

„Аз съм българче!“

е крепостта! -

В нея сме ДЪРЖАВА!

© Стоян Минев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??